Torroella de Montgrí situada al cor de la Costa Brava, en un entorn natural privilegiat i de gran interès turístic per la seva història i cultura.

La natura és la marca de qualitat per excel·lència del nostre municipi.

La seva empremta n´és centenària i generosa. Muntanya, vall, horta, el riu Ter, aiguamolls, platja, dunes, cales, illes. Amb el pas del temps, l´equilibri entre l´home i la terra es torna fràgil i cal crear les eines necessàries per restablir-lo. L´esforç d´aquest treball es consolida amb la Llei de declaració del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

La variada riquesa de paisatges que conformen el nostre territori permeten oferir al visitant un ventall molt ampli d’activitats d’esport i lleure. Les xarxes de senderisme, cicloturisme i BTT s’han consolidat com un dels productes estrella dins la nostra oferta turística, sense deixar de banda les tranquil·les passejades i visites guiades per conèixer l’entorn d’una manera diferent.

Situat només a una milla endins davant la platja de l´Estartit, l´arxipèlag de les illes Medes forma part del Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter.

Aquest arxipèlag, compta amb set illots i té una extensió aproximada de 23 hectàrees. Les illes Medes són actualment una de les reserves de flora i fauna marina més importants de la Mediterrània occidental, així com un dels destins més apreciats en el món del submarinisme.

Els llocs d’interès, patrimoni monumental i atractius turístics de la comarca i rodalies són nombrosos. Aquestes són algunes de les propostes:

BAIX EMPORDÀ

La Bisbal d'Empordà

Antic palau romànic i gòtic dels bisbes de Girona, església barroca, Pont Vell, les Voltes (porxos i cases vuitcentistes). Mercat el divendres. Ceràmica.

Palafrugell

Arquitectura industrial (Armstrong), Casa Josep Pla. Mercat els diumenges.

Palamós

Port pesquer i esportiu.

Sant Feliu de Guíxols

Antic monestir amb la famosa Porta Ferrada, preromànica, Passeig Marítim, Mirador de Sant Elm.

Pals

Església gòtica, antigues muralles (Torre de les Hores), magnífica vista des del Pedró, masos esparsos, golf.

Calonge

Antic castell medieval, barri marítim turístic de Sant Antoni de Calonge.

Begur

Ruïnes castell medieval, muralles, nuclis marítims turístics d’Aiguablava, Sa Tuna i Cap-sa-sal.

Platja d'Aro

Gran nucli turístic, amb bona infraestructura hotelera, comercial i d’oci.

S'Agaró

Nucli turístic i residencial de luxe (Hostal Sa Gavina).

Torroella de Montgrí

Antic palau, església gòtica, plaça porticada, sardanes, Festival de Música. Restes del castell de Montgrí dominant la vila.

Peratallada

Conjunt medieval (muralles, castell) excepcional, església romànica.

L'Estartit

Nucli turístic. Illes Medes, submarinisme.

Calella de Palafrugell

Barri mariner i turístic. Havaneres.
ALT EMPORDÀ

Figueres

Teatre-Museu Dalí, un dels més visitats de Catalunya. Rambla amb interessants edificis vuitcentistes. Castell de Sant Ferran (segle XVIII). Centre gastronòmic de prestigi. Mercat i centre comercial.

Cadaquésl

Vila marinera damunt la badia del seu nom, ha atret des de la fi del segle passat artistes plàstics, especialment a partir de l’estada de Salvador Dalí (casa a Portlligat). Famós altar barroc a l’església parroquial. Festival Internacional de Música a l’estiu. Museu i galeries d’art.

Castelló d'Empúries

Antiga capital del comtat d’Empúries, conserva interessants edificis medievals: gran església de Santa Maria, romanicogòtica, Casa de la Vila, antiga Llotja de Mar, etc. A la costa, gran urbanització d’Empuriabrava amb canals de navegació.

L'Escala

Nucli pescador (salaó d’anxoves), centre turístic important prop de les famoses ruïnes grecoromanes d’Empúries.

Peralada

Gran castell dels Rocabertí, d’origen medieval, amb notable façana renaixentista i elements neogòtics, convertit en casino de joc i centre d’un important Festival Internacional de Música. Claustre romànic de Sant Domènec, convent gòtic del Carme. Museu i biblioteca. Vins i cava de prestigi.

El Port de la Selva

Port de pesca, centre turístic important. Dins el seu terme s’alça l’antic monestir de Sant Pere de Rodes, un dels grans monuments del romànic català que domina una bellíssima panoràmica sobre la mar.

Roses

Important port pesquer i centre turístic a l’inici del golf de Roses. Dins el recinte de la Ciutadella renaixentista (segle XVI), restes gregues i d’una basílica romànica. Gastronomia de prestigi.

Vilabertran

Antic monestir amb església i claustre romànics i dependències gòtiques. Festival de Música. a Peralada, Cadaqués, Vilabertran.